top of page

Kijken naar beelden en symbolen op de weg naar Santiago de Compostela

Op basis van de blog van opi, Yves Beernaert (blog 2022), schreef de oma van Rinus, Pini een publicatie over het begrijpen van de beelden op de via Lemovicensis en de Camino Francés.


De publicatie “Kijken naar beelden en symbolen op de weg naar Santiago de Compostela langs de Via Lemovicensis en de Camino Francés” is een boeiende en verrijkende kennismaking met vele christelijke symbolen en beelden in kerken, kathedralen en abdijen op twee wegen naar Santiago de Compostela: de Via Lemovicensis en de Camino Francés.


Het biedt een frisse kijk op de christelijke iconografie op weg naar Santiago. Het boek is het inspirerende resultaat van de fiets-pelgrimstochten op deze wegen in 2022. Het boek kan besteld worden bij yves.beernaert1@telenet.be tegen de prijs van 37 euro (30 euro + 7 euro port) te storten op de volgende rekening:

PINI LOVE: IBAN BE27 7330 6930 1173 : vermelding : publicatie Santiago


In Groot Leuven kan het boek zonder portkosten aan huis afgeleverd worden.

Het boek wordt verkocht ten voordele van het Rinus Pinifonds dat werd opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting (KBS) door oma en opi (Magda Kirsch en Yves Beernaert) als aandenken aan hun kleinzoon, Rinus, 4,5 jaar, die verdronk op 28 juni 2021. Het doel van dit fonds is enerzijds de opvang en verzorging van kindjes te verbeteren in intensieve en palliatieve diensten in ziekenhuizen. Anderzijds wil het ook de psychologische opvang en begeleiding van ouders en andere familieleden versterken bij het verlies van een kindje.


Op vraag van zijn broertjes en zusje gaat ook een deel van de verzamelde fondsen naar projecten die zorgen voor het voortbestaan van de cheeta, het lievelingsdier van Rinus.


Meer informatie over het Rinus Pini fonds en de blogs van opi over zijn fiets pelgrimstochten over de Camino Francés, de Via Lemovicensis, de via Podiensis en de Via Turonensis in 2022 en 2023 vind je op andere bladzijden van deze website.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page