top of page

De Opi van Rinus (Pini) fietste in de zomer van 2022 over de Via Lemovicensis en de Via Francés, twee van de oudste middeleeuwse pelgrimsroutes 2700 km naar Santiago de Compostela ten voordele van het Rinus Pinifonds. De laatste 200 km. stapte hij samen met vier van zijn kleinzonen (Floris, Moses, Bruno en Leo) en een schoondochter (Sole). Vele vrienden en sympathisanten hebben dit initiatief financieel gesteund, waarvoor onze grote dank.

 

In de zomer van 2023  zal opi vanuit Leuven fietsen over twee andere middeleeuwse pelgrimsroutes doorheen Frankrijk en het Noorden van Spanje.  Hij vertrekt half juli  langs de Via Turonensis over Laon, Beauvais, Chartres, Tours, Poitiers, Saintes en Bordeaux naar Saint Jean de Pied-de-Port, een belangrijke tussenstop op de Camino de Santiago. Vandaar fietst hij de Somportpas over naar Jaca in Spanje om een deel van de Via Aragones te fietsen door de Val de Boi. Over de Pic de Baracena bereikt hij tenslotte Lagrasse terug in Frankrijk. Na enkele dagen rust in de buurt  vervoegt hij de Via Podensis ter hoogte van Navarrenx om over Toulouse, Moissac en Conques, Le Puy-en Vélay te bereiken. Van daaruit gaat het naar Vézelay om dan langs de Via Campaniensis over Auxerre en Reims terug te fietsen naar Leuven  waar hij hoopt ten laatste op 15 september aan te komen.  Dit jaar fietst Floky, (Floris) de oudste broer van Rinus, met opi mee tijdens de heenreis. Op de terugreis fietst  Rinus’ oudste neef, Bruno, met opi een deel terug. 

 

Ook nu kunnen vrienden en sympathisanten van het Rinus Pinifonds deze fietstochten financieel steunen door een overschrijving  op het nummer van het Rinus Pini Fonds bij de Koning Boudewijnstichting. In het deel “giften” van deze website  staat duidelijk hoe men kan storten op de rekening van het fonds.  Men vindt er ook informatie over welke projecten het Rinus Pini fonds heeft gesteund en zal steunen. Op voorhand bedankt voor jullie financiële steun en sympathie.  Wij danken ook de firma Lucien -bike en enkele sympathisanten die financieel hebben bijgedragen om deze fietstochten mogelijk te maken en de website te onderhouden.

 

Je kan opi, Floky en Bruno volgen op de blog van deze website, sectie Acties, opi voor Pini 2023, op Instagram opi4rinus2santiago en op Facebook RinusPinifonds.

IMG-1638.PNG
Schermafbeelding 2023-07-15 210347(1).png
bottom of page