top of page
Met Opi onderweg 2022

De Opi van Rinus (Pini) fietste in de zomer van 2022 over de Via Lemovicensis en de Via Francés, twee van de oudste middeleeuwse pelgrimsroutes 2700 km naar Santiago de Compostela ten voordele van het Rinus Pinifonds. Vele vrienden en sympathisanten hebben dit initiatief financieel gesteund; waarvoor onze grote dank.

In de zomer van 2023  zal opi vanuit Leuven fietsen over twee andere middeleeuwse pelgrimsroutes doorheen Frankrijk en het Noorden van Spanje.  Hij vertrekt half juli  over de Via Turonensis over Laon, Beauvais, Chartres, Tours, Poitiers, Saintes en Bordeaux naar Saint Jean de Pied-de-Port, een belangrijke tussenstop op de Camino de Santiago. Vandaar fietst hij de Somportpas over naar Jaca in Spanje om een deel van de Via Aragones te fietsen door de Val de Boi. Over de Pic de Baracena bereikt hij tenslotte Lagrasse terug in Frankrijk. Na enkele dagen rust in de buurt  vervoegt hij de Via Podensis ter hoogte van Navarrenx om over Toulouse, Moissac en Conques, Le Puy-en Vélay te bereiken. Van daaruit gaat het naar Vézelay om dan over de Via Campanienis met Auxerre en Reims terug te fietsen naar Leuven  waar hij hoopt ten laatste op 15 september aan te komen.  Dit jaar fietst Flokey, de oudste broer van Rinus, met opi mee tijdens de heenreis. Op de terugreis fiets  de oudste neef Bruno met opi een deel terug. 

Ook nu kunnen vrienden en sympathisanten van het Rinus Pinifonds deze fietstochten financieel steunen door een overschrijving  op het nummer van het Rinus Pini Fonds bij de Koning Boudewijnstichting. Op de website  van Fonds staat duidelijk hoe men kan storten.  Men vindt er ook informatie over welke projecten het Rinus Pini fonds heeft gesteund en zal steunen. Op voorhand bedankt voor jullie financiële steun en sympathie.

Je kan opi, Flokey en Bruno volgen op de blog op de Rinus Piniwebsite, op Instagram opi4rinus2santiago en op Facebook RinusPinifonds.

IMG-1638.PNG
bottom of page