top of page
1. Familiale en psychologische bijstand in een aangepaste omgeving

De medische fysieke zorgen in Europa zijn van topniveau. De familiale en psychologische bijstand in ziekenhuizen en bij spoedinterventies daarentegen staat nog in de kinderschoenen. Het bewustzijn van de noodzaak om ook dit type zorg uit te bouwen is er, de financiële middelen niet.

Daarom wil het Rinus-Pinifonds middelen verzamelen zodat de psychologische opvang van ouders en familie van kindjes op intensieve zorg en vooral van diegenen die het niet halen kan gebeuren in een aangepaste omgeving en dat deze bijstand verder kan worden geprofessionaliseerd en structureel uitgebouwd.

pschychhelp.png
Cheetah-09.webp

2. Bescherming van de cheeta

De cheeta of jachtluipaard is een van de meest fascinerende en iconische dieren, het snelste zoogdier op het land. Volgens een Afrikaanse legende kreeg de cheeta zijn ‘traansporen’, de zwarte strepen van de ogen tot de mond, toen een mama-luipaard haar welpjes verloor en hierdoor maandenlang huilde.

 

Doordat hun jachtgebied verkleint of omdat ze worden gestroopt voor hun vacht, is de cheeta met uitsterven bedreigd. Rinus was bezeten door cheeta’s en zag het belang in van deze prachtige, trotse katachtige en zijn voortbestaan. Op specifieke vraag van zijn broers en zus, zal een deel van de ingezamelde fondsen worden ingezet voor het beschermen van de cheeta.

bottom of page