top of page

Dag 1: 8 mei 2022: van Leuven naar Godinne

Bijgewerkt op: 12 sep. 2023

Zondag 08 mei 2022 vertrek ik voor mijn pelgrimstocht naar Santiago. Om 12 u 45 neem ik afscheid van oma Magda die naast de tijd die ze aan de kleinkinderen geeft ook nog verder zal werken aan de praktische kanten van de tocht en aan het opzetten van de website samen met Peter en Tim. Floris zal zorgen voor nieuws op Instagram. Floris en Tim vergezellen mij op het eerste deel van mijn tocht. Om 13 u op de Naamse steenweg nemen we afscheid van Mientje en Motje. Mijn engelbewaarders, Rientje , Bert en Wim zijn verwittigd en zitten ook in een hoge boom op ons te wachten; engelen zijn altijd op tijd. Ze hebben hun beste witte vleugels aan die glinsteren in de zon. Ik voel me onmiddellijk niet meer alleen want ik weet dat ik altijd op hen kan rekenen.


Tim en Floky zouden 10 km meefietsen maar beslissen dan toch om tot Namen mee te gaan. Ik wil zo snel mogelijk op de Via Monastica fietsen dat is een weg die loopt vanuit Tienen , Hoegaarden tot aan de Maas en dan verder langs de Maas over Givet en Revin naar Rocroi. We genieten van het deel van de Ravel (Réseau Autostrades Vélo) dat vanuit Hoegaarden vertrekt en loopt op de oude bedding van een niet langer gebruikte spoorlijn. De Via monastica sluit aan op de via Campaniensis die vanuit Rocroi tot Vézelay loopt. Van daaruit begint de Via Lemovicenis naar St Jean de Pied de Port. Onderweg wordt mijn avondmaal door ons drieën al opgegeten en opgedronken.

Samen met Floky en Tim via de RAVEL op weg naar Namen, uitgewuifd door Moses


In Namen reizen Floky en Tim terug met de fiets op de trein. Een vriendelijke Nederlander die in Namen woont fietst een stukje om en brengt ons via de kortste weg naar de voorkant van het station. Na het vertrek van Tim en Floky fiets ik alleen verder langs de prachtige Maas bij ondergaande zon tot in Godinne waar Magda een kamer heeft gereserveerd in de Mas du Mont boven op de Mont de Godinne, een helling van 17°. De elektrische Riese Muller fiets (onderhouden door Fietslab Leuven die ook de tocht sponsort) doet het prima.


De lieve baas Joffrey van de B&B stelt onmiddellijk voor mij toch een licht avondmaal van brood kaas ham, zelfgemaakte (heerlijke) mayo aan te bieden met een lokaal gebrouwen pintje van een vriend van hem. Heerlijk en warm en lekker onthaal. Hij doet zijn verhaal van de oude hoeve die hij ombouwde. Na een leven als traiteur maakt hij nu alleen nog sandwiches voor de CHU van Godinne en houdt hij de B&B open met drie fijne kamers. Ik vertel hem waarom ik voor Rinus naar Santiago trek en wat het doel van het fonds is. Eens te meer wordt het wat teveel en moet ik mij verontschuldigen voor mijn verdriet dat na tien maanden maar niet vermindert.


Ik kijk nog eens na waar ik morgen naar toe zal fietsen en val snel in slaap. Ik kijk nog eens door het raam in de verte precies mijn drie engelbewaarders die zich daar hebben genesteld voor hun eerste nacht. Ik voel mij veilig en val meteen in slaap.


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page